Drie keer winst voor jeugdteams FC Emmen

Het was een drukke zaterdag voor onze Jeugdopleiding. Maar liefst vijf jeugdteams speelden een thuiswedstrijd. Het leverde uiteindelijk drie overwinningen op.

FC Emmen O21 is tegen een onnodige nederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Marc Hegeman ging op bezoek bij MVV in Maastricht en verloor met 2-1. Dat had vooral te maken met het missen van aantal grote kansen. De Emmenaren begonnen moeizaam aan de wedstrijd en konden de bal niet lang in bezit houden. Door veel energie te leveren knokte FC Emmen O21 zich in de wedstrijd, maar tien minuten voor rust kwam MVV O21 via de omschakeling op 1-0. FC Emmen O21 nam vanaf het begin van de tweede helft het initiatief en kwam via een benutte strafschop van Tim Lemmen langszij. Vervolgens werden er een aantal grote kansen op een tweede treffer gemist. In de 86e minuut kreeg MVV O21 de eerste kans van de tweede helft, maar de bal vloog er wel in. Hierdoor werd het een teleurstellende en lange terugreis naar Emmen.

FC Emmen O19 heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Na de nederlaag van vorige week bij Telstar O19 won het team van trainer Mika Eering met 3-1 van AFC’34 O19. FC Emmen O19 begon goed aan de wedstrijd en kwam in de vijfde minuut op een 1-0 voorsprong dankzij Remiyan Muthuccumaru. Maar vanaf de aftrap maakten de gasten uit Alkmaar alweer gelijk. FC Emmen O19 ging toch met een voorsprong de rust in. Uit een lange bal kon Remiyan Muthuccumaru de bal in het lege doel werken. Hij maakte zo zijn tweede treffer van de middag. In de tweede helft speelde FC Emmen O19 een moeizame wedstrijd. In de laatste minuut viel dan eindelijk de beslissing. Remiyan Muthuccumaru schoot raak en werd met een hattrick de man van de wedstrijd.

FC Emmen O17 nam het op De Oude Meerdijk op tegen Buitenboys O17 en verloor net als FC Emmen O21 onnodig. Door het missen van een aantal grote kansen ging het met 0-2 onderuit. Uit een snelle omschakeling ging de bal in de zevende minuut op de stip en kwamen de gasten uit Almere vanaf elf meter op voorsprong in Emmen. In de tweede helft ging FC Emmen O17 op zoek naar de gelijkmaker, maar vele kansen werden onbenut gelaten. In het laatste kwartier van de wedstrijd speelden de Emmenaren alles of niets en viel diep in blessuretijd de 0-2.

Een mooie zege voor FC Emmen O15. De ploeg van trainer Jeroen Dijkstra was op eigen veld met 5-2 te sterk voor DVS’33 O15 uit Ermelo. Toch kwam FC Emmen O15 al vroeg op een 0-1 achterstand. De bal ging op de stip na een overtreding van doelman Marcus van den Berg, die goed weg kwam met een gele kaart. Maar al snel stelde FC Emmen O15 orde op zaken. Rojani Laturette scoorde de 1-1. Een paar minuten later kreeg FC Emmen O15 een strafschop. Sem Alberda miste maar scoorde vanuit de rebound alsnog de 2-1. Door een doelpunt van Jayden Gopal ging FC Emmen O15 rusten met een 3-1 voorsprong. In de tweede helft was Sem Alberda nog twee keer trefzeker, hij maakte dus een hattrick. Het slotakkoord was voor DVS’33 O15, waardoor de eindstand werd bepaald op 5-2.

FC Emmen O14 is het seizoen goed begonnen. Na een 3-0 overwinning op VVOG O14 werd ook Roda’46 O14 verslagen. In een doelpuntrijk duel werd het op De Oude Meerdijk uiteindelijk 6-4. Keano Wekema werd met vier treffers de grote man. Al na vijf minuten spelen stond het 2-0 door treffers van de aanvoerder. Toch kwam de tegenstander uit Leusden terug in de wedstrijd. Na ruim twintig minuten spelen werd het 2-1 en gelijk na rust viel de gelijkmaker. De ploeg van trainer Harold Wekema gaf niet op en kwam al snel door opnieuw twee treffers van Keano Wekema op een 4-2 voorsprong. Maar opnieuw kwam Roda’46 O14 terug in de wedstrijd met de 4-3. Door doelpunten van Thomas Gruppen en Bereket Birhane viel het uiteindelijk goed voor FC Emmen O14. Het vierde doelpunt van Roda’46 O14 vlak voor tijd was alleen voor de statistieken.

FC Emmen O13 was zaterdag een maatje te klein voor De Graafschap O13. Het team van trainer Albert Jan van Oosten ging met duidelijke cijfers onderuit, 0-5. Toch was FC Emmen O13 bij een 0-0 stand dichtbij de openingstreffer. Dim Willemse ging voorbij de keeper maar kreeg de bal uit een lastige hoek niet in het lege doel. De Superboeren waren aan de andere kant vervolgens wel twee keer trefzeker. In de tweede helft vielen er nog drie tegendoelpunten waardoor FC Emmen O13 met 0-5 verloor.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen in de Landelijke Twin Games competitie. FC Emmen O12 ging op bezoek bij FC Twente/Heracles O12, terwijl FC Emmen O11 afreisde naar FC Volendam O11. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.

Bron: FC Emmen