FC Eindhoven - Kelian Nsona 0-3

Eindhoven - Emmen

FC Emmen moest op de vrijdagavond aantreden in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven waar de plaatselijke FC Eindhoven op de ploeg wachtte. De Eindhovenaren hadden in vergelijking met het vorig seizoen wel een jasje uitgedaan en zijn minder goed aan het seizoen begonnen. Dat zegt niet alles natuurlijk maar FC Emmen had het prima voor elkaar en nam de drie punten mee terug naar Drenthe want na ruim 90 minuten stond er 0-3 op het scorebord. Grote man aan Emmen zijde was Kelian Nsona want hij nam alle treffers voor zijn rekening.

Na een eerste aftastende fase van de wedstrijd, nam FC Emmen in de vijftiende minuut een voorsprong, en hoe! Kelian Nsona nam de bal buiten de zestien, bijna uit stand, op zijn schoen en zag de bal in de kruising belanden. FC Eindhoven-doelman Jorn Brondeel kon de 0-1 niet voorkomen.

Amper twee minuten later mocht FC Emmen niet mopperen toen Boris van Schuppen alleen opdook voor Luca Unbehaun. De Emmen-doelman had geluk en zag dat de paal de gelijkmaker in de weg stond.

In het vervolg van de eerste helft kreeg de thuisclub amper nog kansen. FC Eindhoven heeft dit seizoen moeite met scoren, het wacht al drie thuiswedstrijden op een doelpunt. Ook tegen de Drenten kreeg de ploeg weinig uitgespeelde kansen. De ploeg van trainer Robin Peter kreeg door Pascal Mulder en Agon Sadiku uit een corner en een afstandsschot van Torben Rhein nog de beste mogelijkheden, maar beide ploegen zochten met een 0-1 ruststand de kleedkamers op.

FC Emmen begon sterk aan de tweede helft en voetbalde makkelijk onder de Eindhovense druk uit. Een voorzet van Jalen Hawkins was net te scherp voor Sadiku en een goede combinatie door het hart van de verdediging van FC Eindhoven leverde net geen kans op.

Peter wisselde Quispel en Martin voor Sadiku en Wagner, maar direct na de wissel kreeg de thuisclub een grote kans. Unbehaun redde echter vakkundig op de poging van Van Schuppen.

Na bijna een uur spelen werd Nsona de diepte ingestuurd. De aanvaller liep vanaf de linkerkant het strafschopgebied in, flitste een tegenstander voorbij en schoot diagonaal de 0-2 binnen. Wederom was Brondeel kansloos.

Nadat Peter weer een dubbele wissel had doorgevoerd, Dennis Vos en Robin Schouten vervingen Djenahro Nunumete en Faris Hammouti, was het weer tijd voor Nsona. De Fransman stond op de goede plek toen Brondeel een rebound moest prijsgeven. De 0-3 was de makkelijkste voor Nsona deze avond.

De wedstrijd was gespeeld en Emmen speelde het duel rustig uit. Jorginho Soares verving Mike te Wierik en Unbehaun redde nog een paar keer knap en hield zijn doel schoon. Zo scoorde FC Emmen niet alleen drie keer, maar nam het ook de drie punten mee naar Drenthe.

FC Eindhoven: Jorn Brondeel; Terrence Douglas, Collin Seedorf, Farouq Limouri, Luuk Verheij; Daan Huisman (Maarten Swerts), Dyon Dorenbosch (Tibo Persyn); Sven Simons, Boris van Schuppen (Evan Rottier), Sven Blummel (Achraf el Bouchataou); Julian Kwaaitaal (Joey Sleegers)

FC Emmen:  Luca Unbehaun; Djenahro Nunumete (Dennis Vos), Mike te Wierik (Jorginho Soares), Pascal Mulder, Faris Hammouti (Robin Schouten); Torben Rhein, Julius Kade, Fridolin Wagner (Michael Martin); Kelian Nsona, Agon Sadiku, Jalen Hawkins

Scheidsrechter: Ingmar Oostrum

Gele kaart(en) FC Eindhoven: Luuk Verheij, Sven Simons