FC Emmen en Helmond Sport houden elkaar in evenwicht

Emmen - Helmond sport

FC Emmen mocht in de derde ronde van de KKD weer aantreden op de Oude Meerdijk waar Helmond Sport de tegenstander was. De Helmonders verrasten de vorige week door te winnen van SC Cambuur maar dat lukte ze niet in Emmen want beide ploegen bleven op 0-0 steken na ruim 90 minuten.

De Emmenaren zochten vanaf het eerste fluitsignaal naar de openingstreffer en zo stelde het voetbal wederom niet teleur. De bezoekers hadden het defensief echter goed voor elkaar. Daardoor leverde het vele Drentse balbezit pas na een kwartier een mogelijkheid op. Het was Kelian Nsona die vanaf links naar binnen dribbelde en zijn geluk beproefde, maar hij schoot recht in de handen van Helmond-doelman Wouter van der Steen.

Even later was hij wederom gevaarlijk met een poging in de verre hoek, maar hij vond opnieuw de keeper. Aan de andere kant was Anthony van den Hurk gevaarlijk namens de Brabanders, maar dankzij uitstekend werk van Jorginho Soares hoefde Emmer doelman Luca Unbehaun zich niet in te spannen.
Na de pauze moest Unbehaun wel even aan het werk, tweemaal op een inzet van Mohamed Mallahi. Vanaf een kwartier na rust was het weer de beurt aan de Drenten. Torben Rhein stuitte met een prachtig schot richting de kruising op Van der Steen en even later kon Julius Kade niet lekker uithalen op een lage voorzet van Nsona.

Zo bleef Emmen het meeste aanspraak maken op een overwinning, maar het goed gegroepeerde Helmond Sport gaf niets cadeau. Nsona stuitte in de slotfase nog op de keeper en diep in de blessuretijd miste Kade de bal op de doellijn, waarna Tim Geypens nog de paal raakte. Zo was de eerste thuisoverwinning van het seizoen héél dichtbij, maar die blijft toch nog even op zich wachten.

FC Emmen: Unbehaun; Hammouti, Soares, Mulder, Nunumete (79. Geypens); Rhein, Wagner; Hawkins, Kade, Nsona; Rogulj (67. Sadiku).

Helmond Sport: Van der Steen; Pachonik, Halhal, Scholz, Van Hove; Ostrc, Van Himbeeck (77. Dizdarevic); Mallahi, Ingason (83. Essakkati), Daneels; Van den Hurk.