FC Emmen en Vitesse houden elkaar in evenwicht, 3-3

Emmen - Vitesse

Na de nederlaag tegen Roda JC van afgelopen vrijdag kan FC Emmen die kater vanavond direct wegspoelen als degradant Vitesse op bezoek komt op De Oude Meerdijk. De ploeg van trainer John van den Brom heeft één punt meer dan de ploeg van Robin Peter dus de thuisploeg zou een plekkie op kunnen schuiven als men wint en dat zoun dan de eerste thuiszege van het seizoen worden. Vitesse speelde tot nu toe twee uitwedstrijden en wonnen beide wedstrijden met 1-0. Kunnen ze daar een vervolg aan geven is dan de vraag.

In het eerste kwartier gebeurt niet veel en is het aftasten voor beide ploegen. Toch is Vitesse tot twee keer toe dreigend en beide keren is het Miliano Jonathans die dreigend is als hij tot twee keer te naar binnen trekt en schiet maar beide keren wordt het schot geblokt. In de 17e minuut de eerste keer dat Tom Bramel tot twee keer toe moet redden, eerst op een schot van Kelian Nsona en daarna op een kopbal Agon Sadiku.

Vlak voor het half uur is het een echte kopkans voor de 17 jarige Jim Koller maar hij kopt de bal over na een voorzet vanaf links en direct daarna aan de andere kant is het Adrian Sadiku die een voorzet vanaf rechts wil intikken maar Giovanni van Zwam kan het schot blokken. In de 30ste minuut komt de thuisploeg dan op voorsprong als Kelian Nsona zich vrijspeelt aan de linkerkant en een prima voorzet geeft die door Fridolin Wagner binnen gekopt wordt, 1-0.

Vitesse heeft het meeste balbezit maar FC Emmen scoort. Gesteund door de voorsprong begint FC Emmen nu beter te voetballen en dringt Vitesse steeds meer terug. In de 36ste minuut eensgezindheid in het stadion als er een spandoek uit het uitvak wordt getoond als eerbetoon aan een overleden Vitesse supporter en een applaus klinkt uit het hele stadion, geweldig en zo hoort het.

In de 40ste minuut moet de thuisploeg eigenlijk de voorsprong uitbouwen als een verkeerde terugspeelbal terecht komt bij Adrian Sadiku en die moet scoren maar rekent niet op een snel uitkomende Tom Bramel. In de 44ste minuut een cruciaal moment als op de middenlijn Adrian Sadiku de bal wil aannemen en aangetikt lijkt te worden en de bal komt dan bij  Gyan de Regt en die geeft de bal voor en bij de tweede paal staat Miliano Joanthans helemaal vrij en die kopt de gelijkmaker binnen, 1-1. Bij Emmen zijn ze dan boos omdat Vitesse de bal niet uittrapt zodat de geblesseerde Sadiku verzorgt kan worden maar Vitesse voetbalt door en scoort. Zo lang de scheidsrechter niet fluit heeft men alle reden om door te spelen. Net op het moment dat Alex Bos affluit voor de rust krijgt Mike te Wierik nog een trap in de buik nadat hij sneller in het duel is en dan volgt er nog een opstootje waar een paar gele kaarten vallen.

De tweede helft is zes minuten uit als de bal weer in de goal ligt bij Vitesse als Jalen Hawkins een prima voorzet geeft en bij de tweede paal is het de Fransman in Emmen dienst Kelian Nsona die geheel vrijstaand de 2-1 binnenknikt.

Negen minuten kan de thuisploeg van de voorsprong genieten want in de 60ste minuut komt Vitesse weer langszij. Een prima voorzet vanaf de rechterkant van invaller Mathijs Tielemans wordt van dichtbij door de geheel vrijstaande Marcus Steffen binnen gekopt, 2-2.

Na de gelijkmaker is de thuisploeg het even kwijt en dringt Vitesse wat meer aan en krijgt een paar mogelijkheden, o.a. via Gyan de Regt. Toch komt de thuisploeg weer op voorsprong als de bal ineens voor de voeten valt van invaller Franck Evina na goed doorzetten van Jalen Hawkins, die dat met een trap vol in het gezicht moet bekopen, en Evina haalt direct uit en via Marcus Steffen vliegt de bal binnen, 3-2. Een aantal minuten later is het dezelfde Franck Evina die een voorzet vanaf links op de lat kopt.

John van den Brom gooit dan alles op de aanval door aanvallend te wisselen in het laatste kwartier en heeft dan eigenlijk nog maar één centrale verdediger in zijn elftal staan. In de 85ste minuut heeft dat bijna succes als een voorzet van Milion Jonathans op het hoofd komt van Tomislav Gudelj maar die kopt de bal over. Vitesse voert meer en meer de druk op en FC Emmen komt niet meer onder de druk vandaan in de laatste minuten. Met kunst en vliegwerk blijft de defensie van FC Emmen overeind. In de 90ste minuut krijgt Vitesse dan loon naar werken als Gioavanni Büttner de bal voor de voeten krijgt en van een meter of achttien uithaalt en zijn schuiver vliegt bij de tweede paal binnen en voor de derde keer maakt Vitesse een achterstand goed, 3-3. Vijf minuten extra tijd komen er dan nog bij en daarin gaat de thuisploeg nog vol voor de winst. Freddy Quispel is nog gevaarlijk met een schot maar Tom Bramel red en daarna nog een kans voor Dillon Hoogerwerf maar Mike te Wierik kan de bal net voor de lijn wegwerken. Daar blijft het dan bij en wint FC Emmen weer niet op De Oude Meerdijk en heeft Vitesse nog geen nederlaag buitenhuis geleden. Zo komt er een einde aan een prachtige wedstrijd waarin de neutrale toeschouwer de winnaar van de avond was.

FC Enmen: Luca Unbehaun, Faris Hammouti, Mike te Wierik, Pascal Mulder, Dennis Vos, Torben Rhein, Fridolin Wagner (Freddy Quispel), Jalen Hawkins (Tim Geypens), Michael Martin (Julius Kade), Kelian Nsona (Jorginho Soares), Agon Sadiku (Franck Evina)

Vitesse: Tom Bramel, Mees Kreekels (Gioavanni Büttner), Giovanni van Zwam, Marcus Steffen (Dillon Hoogerwerf), Alexander Büttner, Angelos Tsingaras, Miliano Jonathans, Irakli Yegoian (Mathijs Tielemans), Jim Koller (Enzo Cornelisse), Gyan de Regt, Andy Visser (Tomislav Gudelj)

Scheidsrechter: Alex Bos

Gele kaart(en) FC Emmen: Faris Hammouit, Florian Wagner, Julius Kade

Gele kaart(en) Vitesse: Miliano Jonathans, Giovanni van Zwam, Gyan de Regt, Nicky Hoffs (assistent trainer), Marcus Steffen, Gioavanni Büttner