FC Emmen neemt de drie punten mee uit Utrecht

Jong Utrecht - Emmen

FC Emmen moest vanavond op Sportpark Zoudenbalch aantreden tegen de talenten van FC Utrecht. Nadat de ploeg van Robin Peter in de eerste helft op achterstand kwam maakten ze het na rust goed en nam het via een 1-2 overwinning de drie punten mee naar Emmen.

De Emmenaren begonnen voortvarend, met een sterk eerste kwartier waarin er kansen waren voor Kelian Nsona (schot voorlangs), Jalen Hawkins (legde de bal niet lekker terug) en Torben Rhein (raakte de paal na een schitterend passje van Fridolin Wagner). Nadat ook Julius Kade de doelman op de proef had gesteld, leek de Drentse storm te gaan liggen.

Langzaam maar zeker kwam de thuisploeg meer van de eigen helft af en waagden Ivar Jenner en Rafik El Arguioui beide een poging van afstand – zonder succes. Kort voor rust was het toch raak voor Jong FC Utrecht, toen Silas Andersen een rebound benutte na een vrije trap van El Arguioui. Daardoor zocht de ploeg van Robin Peter met een 1-0 achterstand de kleedkamer op.

Na de pauze kwam Emmen al snel langszij. Een corner van Rhein belandde via via op het hoofd van Mike te Wierik, die de bal tegen de touwen stuurde: 1-1. Vervolgens gingen de Drenten op jacht naar de voorsprong en met dank aan Nsona kwam die er. De buitenspeler dribbelde langs meerdere Utrechters en werd ondertussen binnen de zestien neergehaald. Scheidsrechter Martin Pérez wees naar de stip en Hawkins benutte de strafschop met nog twintig minuten op de klok.

Met een 1-2 stand was de wedstrijd in de slotfase nog behoorlijk spannend. Even leek Nsona die spanning weg te nemen toen hij na wederom een sterke dribbel de korte hoek zocht, maar doelman Tom de Graaff redde. In de tegenaanval raakte Emil Rohd Schlichting namens Jong Utrecht de lat. In het restant van de wedstrijd bleef het spannend, maar zonder grote kansen voor beide ploegen. Daardoor sloot FC Emmen ook de tweede uitwedstrijd van de competitie winnend af.

Jong FC Utrecht: Tom de Graaff; Rickson van Hees (Georgios Charalampoglou), Wessel Kooy, Joshua Mukeh, Jesper van Riel (Nazjir); Silas Andersen, Rafik el Arguioui, Ivar Jenner (Gibson Yah); Emil Rohd, Tijn den Boggende (Sofiane Dris), Adrian Blake (Lynden Edhart).

FC Emmen: Luca Unbehaun; Faris Hammouti, Mike te Wierik, Pascal Mulder, Djenahro Nunumete (Dennis Vos); Thorben Rhein (Agon Sadiku), Julius Kade, Fridolin Wagner; Jalen Hawkins (Jorginho Soares), Freddy Quispel (Franck Evina), Kelian Nsona

Scheidsrechter: Martin Perez

Gele kaart(en) Jong FC Utrecht: Rickson van Hees