Fan van F.C. Emmen
Nieuws

FC Emmen verliest oefenduel van FC Groningen

Zaterdagmiddag was sportpark De Boerbos in Rolde weer het decor voor de traditionele oefenwedstrijd tussen FC Emmen en FC Groningen. Onder zeer tropische temperaturen werd de wedstrijd afgewerkt en dat ook nog in twee keer een uur met na iedere kwartier een drinkpauze. Volgens velen onverantwoord om zo lang te spelen met ruim 30 graden op de temperatuurmeter. Het laatste half uur hadden veel mensen net ook wel gezien en gingen velen al huiswaarts.

In het eerste kwartier was Emmen heer en meester in Rolde. De Groningers kwamen niet onder de druk van de Emmenaren vandaan en hoewel écht grote kansen uitbleven, was het wachten op de 0-1. Die viel na ongeveer twintig minuten, toen Jalen Hawkins een rebound benutte na een snelle uitbraak via Alaa Bakir en Kelian Nsona. Snel daarna kwam Groningen op 1-1 toen Romano Postema een strafschop benutte na een overtreding van Pascal Mulder op diezelfde Romano Postema.

In het volgende half uur zocht FC Emmen gauw weer de aanval. Dat leverde ook kansen op, maar nog zonder succes. Nadat Thijmen Blokzijl namens FC Groningen de lat raakte, viel alsnog de 1-2 voor Emmen. Het was Franck Evina die een voorzet van Hawkins binnenkopte. Hawkins was zelf vervolgens nog dichtbij de 1-3, maar hij raakte oog in oog met de keeper het zijnet.

Na de wat langere rust betrad een deels nieuw Emmer elftal het veld. Een van de nieuwelingen, testspeler Nicolas Penner, gaf na tien minuten een goede voorzet op Evina na een mooie dribbel, maar de kopbal van de spits ging net naast.

In het laatste half uur kwam FC Groningen langszij. Na een lage bal vanaf de rechterkant ontstond een kluts voor het doel van Robin Jalving en uiteindelijk gaf Nils Eggens het laatste zetje: 2-2. In het laatste kwartier was Eggens wederom trefzeker, toen hij laag de 3-2 tegen de touwen schoot.

De volgende oefenwedstrijd is aanstaande woensdag om 16.00 uur in Billerbeck, tijdens het trainingskamp. We spelen dan tegen SC Verl, de wedstrijd is gratis toegankelijk.

Bekijk hier het volledige programma van de voorbereiding.

FC Groningen – FC Emmen: 3-2
20. Jalen Hawkins 0-1
22. Romano Postema 1-1 (pen.)
49. Franck Evina 1-2
102. Nils Eggens 2-2
107. Nils Eggens 3-2

FC Emmen eerste uur: Luca Unbehaun (40. Jan Hoekstra); Faris Hammouti, Mike te Wierik, Pascal Mulder, Djenahro Nunumete; Torben Rhein, Julius Kade; Jalen Hawkins, Kelian Nsona (testspeler) (40. Aurel Loubongo (testspeler)); Adrian Rogulj (40. Freddy Quispel), Alaa Bakir (40. Frack Evina).

FC Emmen tweede uur: Jan Hoekstra (75. Robin Jalving); Robin Schouten, Jorginho Soares, Dennis Vos, Tim Geypens; Néhemie Lusuena (testspeler), Osazee Agathise (testspeler) (85. Lévay Klooster); Nicolas Penner (testspeler) (95. Osazee Agathise (testspeler)), Aurel Loubongo (testspeler) (75. Fadhel Morou (testspeler)); Freddy Quispel (75. Jorn Hekkert), Franck Evina (75. Joey Konings).

 


Foto's bij FC Emmen verliest oefenduel van FC Groningen