FC Emmen verliest ook van SC Verl

Emmen - Verl

Na de nederlaag tegen FC Groningen van afgelopen zaterdag is de vijfde oefenwedstrijd van deze zomer ook geëindigd in een nederlaag. Tijdens het trainingskamp in Billerbeck was SC Verl met 2-0 te sterk.

De Emmenaren zetten wederom hoog druk op de tegenstander en dat leverde al snel kansen op. Dennis Vos kopte uit een corner net over, even later raakte Joey Konings via de keeper de lat. Na een kleine twintig minuten hadden de Duitsers het verdedigend beter op orde, maar moest Luca Unbehaun alleen redding brengen op een afstandsschot van Eduard Probst. Zo stond het ook halverwege nog 0-0 in Billerbeck.

Trainer Robin Peter stuurde een bijna volledig nieuw elftal het veld in na de rust. Na goed werk van Alaa Bakir kreeg Franck Evina een kopkans, maar hij stuurde de bal over. Aan de andere kant was het even later wel raak, toen Osazee Aghatise de bal dichtbij het doel van Jan Hoekstra verloor en Dominik Steczyk vervolgens eenvoudig kon afronden: 1-0. Max Scholze bepaalde in de slotfase de eindstand op 2-0 met een schot vanaf randje zestien.

Zaterdag reizen we terug naar Emmen, ook spelen we dan nog in Bielefeld tegen Arminia Bielefeld. Bij die wedstrijd zijn helaas geen FC Emmen-supporters welkom.

Bekijk hier het volledige programma van de voorbereiding.

SC Verl- FC Emmen: 2-0
73. Dominik Steczyk 1-0
81. Max Scholze 2-0