FC Emmen wint oefenduel

FC Emmen heeft het oefenduel tegen VFL Osnabrück met 1-0 gewonnen. In Osnabrück scoorde proefspeler Damienus Reverson de winnende treffer. Het duel werd, bij de ploeg die in de Duitse 3e Liga in actie komt, gespeeld over vier keer dertig minuten.

FC Emmen begon het duel met de volgende basis:
Unbehaun; Schouten, Soares, Vos, Nunumete; Wagner, Rhein; Hawkins, Quispel, Nsona; Reverson (proef).

In het eerste kwart was het duel in evenwicht en vielen er weinig kansen te noteren.Maar na een korte pauze van vijf minuten nam FC Emmen nadrukkelijk het initiatief en dat werd in de 42ste minuut beloond. Reverson, de 20-jarige oud speler van Jong AZ, kreeg de bal in zijn voeten geschoven en kon de 0-1 binnen schieten. De proefspeler werd na 51 minuten spelen vervangen door Alaa Bakir.

In de slotfase van het eerste uur, was het aan doelman Luca Unbehaun te danken dat FC Emmen met een voorsprong ging rusten. De Duitser redde drie keer bekwaam op een poging van de thuisclub. Eerst tikte Unbehaun een kopbal onder de lat vandaan, daarna was hij in een één op één duel de sterkste en redde hij, even later, na een corner.

In het derde kwart wisselde trainer Robin Peter veel en begon met onderstaand elftal:
Hoekstra; Hammouti, Te Wierik, Bolk, Geypens; Martin, Kade; Bakir, Van La Parra (proef); Rogulj en Sadiku.

FC Emmen begon energiek aan het tweede deel van de wedstrijd. Adrian Rogulj schoot een lage voorzet van Faris Hammouti net naast en ook Bakir was dichtbij de 0-2, maar de aanvaller faalde oog in oog met de doelman van Osnabrück.

Aan het begin van het vierde kwart was het Agon Sadiku die verzuimde de voorsprong te vergroten. Zijn poging werd gekeerd door de keeper van de thuisclub. VFL Osnabrück had in het laatste gedeelte van de wedstrijd het meeste balbezit en kreeg in de absolute slotfase nog een paar goede kansen. Eerst bracht de paal redding voor FC Emmen en niet veel later ging een poging van de thuisclub net naast. De Drentse ploeg bleef overeind en sloot het duel winnen af.

Volgende week vrijdag komt FC Emmen weer in competitieverband in actie. De Emmenaren gaan dan op bezoek bij FC Eindhoven. Voor dit duel zijn hier nog kaarten verkrijgbaar.