Fan van F.C. Emmen
Nieuws

FC Emmen wint ruim van HZVV

Het nieuwe seizoen is nu echt begonnen! Dinsdagavond, na de wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Roemenië (3-0), speelde FC Emmen hun eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding en won met 0-8 van vierde divisionist HZVV op Sportpark Bentinckspark.

Het was al vroeg raak in Hoogeveen; na drie minuten opende Jalen Hawkins op aangeven van Djenahro Nunumete de score. Vijf minuten later was hij opnieuw trefzeker en zo stond het al binnen tien minuten 0-2. Via Tim Lemmen (uit een rebound na een inzet van Julius Kade) en Robin Schouten werd het nog voor rust 0-4.

Na de pauze verschenen de Emmenaren met een nieuw elftal, terwijl bij HZVV de naam van Leon Mulder (broertje van Pascal Mulder) op het wedstrijdformulier verscheen. Ook nu was het snel raak voor de ploeg van Robin Peter, want al na twee minuten tikte Jorn Hekkert een corner van Freddy Quispel in de korte hoek het doel in. Vervolgens maakte Quispel zelf nog een hattrick; eerst scoorde hij uit een voorzet van testspeler Timon Bürmeister, daarna uit een door hemzelf verdiende strafschop en later met een achterwaartse kopbal na een voorzet van Tim Geypens. Daarmee eindigde de wedstrijd in 0-8.

De volgende oefenwedstrijd is zaterdag om 15.00 uur, uit tegen FC Klazienaveen. Klik hier voor tickets voor die wedstrijd!

Bekijk hier het volledige programma van de voorbereiding.

82. Freddy Quispel 0-8

FC Emmen eerste helft: Luca Unbehaun; Robin Schouten, Mike te Wierik, Pascal Mulder, Djenahro Nunumete; Torben Rhein, Nathan Holder (testspeler); Jalen Hawkins (30. Timon Bürmeister (testspeler)), Julius Kade; Joey Konings, Tim Lemmen.

FC Emmen tweede helft: Jan Hoekstra; Timon Bürmeister (74. Steyn de Haan), Jorginio Soares (testspeler), Gijs Bolk, Tim Geypens; Faris Hammouti, Dim Otten; Lévay Klooster, Jorn Hekkert; Chiel Sunder, Freddy Quispel.