Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Geslaagde supporters- en sponsoravond

FC Emmen organiseerde maandag en dinsdag een supporters- en sponsoravond. Beide avonden werden in het Bud Business Café op De Oude Meerdijk georganiseerd en werden druk bezocht. De ontwikkelingen rondom de Drentse profclub stonden beide avonden centraal. Na een introductieronde en een korte pauze, konden supporters en sponsoren van de club vragen stellen.

Presentator Stijn Steenhuis opende de avond en stelde de tafel voor. Algemeen directeur Rinse Bleeker, technisch directeur Nico Haak, trainer Robin Peter en spelers Mike te Wierik en Pascal Mulder schoven bij Steenhuis aan.

Voorstelrondje
Beide avonden begonnen met een voorstelrondje. Peter gaf aan zich erg thuis te voelen in Emmen. “Het lijkt wel of ik hier al veel langer ben”, laat de trainer weten. Pascal Mulder lijkt de stap na het betaalde voetbal moeiteloos te hebben gemaakt en krijgt de complimenten van aanvoerder Te Wierik: “Het is ontzettend knap hoe Pascal zich heeft aangepast. Van drie keer in de week trainen, naar bijna dagelijks, is best een grote stap. Het zegt wel iets dat hij nog geen minuut heeft gemist.” Haak sluit zich hierbij aan. “Ik ken hem nog van mijn tijd bij PEC Zwolle waar hij als klein mannetje binnenkwam en het is mooi om te zien hoe hij is doorgegroeid”, vervolgt Haak.

Bleeker legt uit hoe het er nu voorstaat met betrekking tot het nieuwe stadion. De algemeen directeur laat weten dat er een belangrijke stap is gezet richting een nieuw stadion, maar dat er nog veel werk verricht moet worden. “De eerste belangrijke stap is gezet, maar we moeten nog flink aan de slag. Maar dat nieuwe stadion gaat er komen”, vertelt Bleeker optimistisch.

FC Emmen wacht nog op de eerste thuisoverwinning, maar Peter maakt zich nog geen zorgen. “Natuurlijk had ik op een overwinning gehoopt. We hebben nu drie punten thuis gehaald, maar uit vier wedstrijden. Dat moet wel beter.” Te Wierik vult zijn trainer aan: “We mogen drie keer een voorsprong tegen Vitesse natuurlijk niet uit handen geven.”

Natuurgras
Tot grote vreugde van Te Wierik kon Bleeker melden dat FC Emmen volgend seizoen weer op natuurgras gaat voetballen. “Dat is best een grote investering, omdat je ook iemand moet aantrekken die het gras gaat onderhouden, maar dat hebben we er graag voor over en vinden we erg belangrijk’, laat Bleeker de zaal weten. “Maar we hebben dit jaar ook al meer investeringen gedaan. Ik denk bijvoorbeeld aan het nieuwe scorebord, dat ook mee kan gaan naar een nieuw stadion. Dat kost best veel geld, maar het levert nu ook extra geld op omdat we meer advertentieruimte op het scorebord hebben.”

Vragenronde
Na de pauze was het tijd voor de vragenronde. Van alles kwam voorbij, van korte tot bijzonder lange vragen. Van vragen over de tactiek tegen MVV tot trapleuningen in het nieuwe stadion. De eventuele contractverlenging van Mulder en het belang van de jeugdopleiding.

Na de vele vragen werden beide avonden afgesloten met een drankje en was er gelegenheid om directie, trainer en spelers persoonlijk een vraag te stellen.

Al met al kijken we terug op een geslaagde supporters- en sponsoravond. Bleeker gaf aan dat in december of januari twee nieuwe avonden worden georganiseerd, die volledig in het teken staan van het nieuwe stadion.