Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Jari Vlak toch naar ADO Den Haag

Ondanks dat trainer Fred Grim deze week had gezegd dat FC Emmen hun aanvoerder en topscorer Jari Vlak niet kwijt wil gaat hij FC Emmen toch verlaten want hij vertrekt naar ADO Den Haag. Een grote aderlating voor de Emmenaren. Ondanks zijn tot 2025 lopende contract laat FC Emmen hem toch gaan want hij wilde zelf graag de stap maken.
De geboren Volendammer heeft zijn hele leven in Volendam gevoetbald tot hij in 2021 bij FC Emmen komt. In totaal speelde hij 119 officiële wedstrijden voor onze club, waarin hij 15 keer scoorde. Vooral het afgelopen half jaar was hijop stoom. De door Fred Grim benoemde aanvoerder maakte dit seizoen al 7 doelpunten en is daarmee tot nu toe topscorer van de club.

Fred Grim: “Dit was een enorm moeilijke beslissing. Jari is met zijn doelpunten, aanvoerderschap en mentaliteit enorm belangrijk voor het team. Uiteraard wilden we Jari niet zomaar laten gaan, maar deze deal konden we als club niet weigeren. Met in gedachten genomen dat de positie van Jari op het veld bij ons goed bezet is, hebben we besloten om het bod te accepteren. Het vertrek van Vlak is sportief een aderlating, maar een goede stap naar het neerzetten van een structureel gezonde club. Daarnaast blijft onze doelstelling gewoon overeind: de play-offs.”