Jeugd FC Emmen heeft de eerste bekerronde gehad

emjeugd

Afgelopen weekend speelden de teams van de FC Emmen hun wedstrijden in het bekertoernooi voordat het volgende weekend de competitie van start gaat. FC Emmen meldt het volgende van de jeugdteams op hun website.

FC Emmen O21 kreeg afgelopen zaterdag in het bekertoernooi bezoek van PEC Zwolle O21. Op De Oude Meerdijk vielen er in de eerste helft geen doelpunten en dat was te danken aan een schitterende redding van doelman Kevin Norder vlak voor rust. Halverwege de tweede helft kwam de ploeg van trainer Marc Hegeman op een 1-0 voorsprong; Jorn Hekkert schoot via de handen van de PEC-keeper binnen. FC Emmen O21 leek op weg naar de volgende ronde, maar in de slotfase ging het toch nog mis. Vier minuten voor tijd viel de gelijkmaker en in de laatste minuut maakte PEC Zwolle O21 ook nog de winnende treffer.

Ook FC Emmen O19 ging in de slotfase onderuit. Het team van de nieuwe trainer Mika Eering (overgekomen van FC Groningen) ging op bezoek bij PEC Zwolle O19 en verloor door twee treffers in blessuretijd met 3-1. FC Emmen O19 speelde een zware wedstrijd en kwam in de 38e minuut dan ook op een 1-0 achterstand. Na de rust kregen beide ploegen een aantal kansen. Door goed door te knokken viel in de 83e minuut via Lars Miedema toch nog de gelijkmaker. Vlak voor tijd moest Huub Kerkdijk aan de noodrem trekken en kreeg hij een rode kaart vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. De Emmenaren probeerden er nog strafschoppen uit te halen, maar in de extra tijd vielen helaas nog de 2-1 en de 3-1.

FC Emmen O17 moest ook zijn meerdere erkennen in PEC Zwolle. De ploeg van trainer Jordan Poeste speelde in de eerste 35 minuten van de wedstrijd een prima pot, al waren de Zwollenaren wat meer in de aanval. In de laatste tien minuten voor rust ging het echter helemaal fout. PEC Zwolle O17 scoorde maar liefst drie keer binnen vijf minuten. Hierdoor was de bekerwedstrijd helaas al vroegtijdig beslist. FC Emmen O17 probeerde nog wel terug te komen, maar door twee treffers in de laatste tien minuten stond er een 0-5 eindstand op het scorebord.

FC Emmen O15 kende wel bekersucces. Het team van trainer Jeroen Dijkstra won met 0-4 op bezoek bij DEM O15. In Beverwijk was de eerste kans nog wel voor de thuisploeg, maar daarna nam FC Emmen O15 het initiatief over. Met doelpunten van Sem Alberda, Jayden Gopal en Sepp Reijinga gingen de Emmenaren met een 0-3 voorsprong de rust in. Vlak na rust maakte Sem Alberda zijn tweede treffer van de wedstrijd. Dijkstra: “Verdedigend gezien kwamen we in de tweede helft niet echt meer in de problemen. Alleen hebben we verzuimd om met een hogere score terug te rijden naar Emmen.” Desondanks zit FC Emmen O15 in de koker voor de volgende bekerronde.

FC Emmen O14 gaat ook naar de volgende ronde van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Harold Wekema speelde een goede wedstrijd en won met 7-2 van Spijkenisse O14. Spits Jorn Boorsma werd de grote man met vijf treffers. De andere twee treffers kwamen op naam van Maarten Smit (vrije trap) en Tijs Pullen.

FC Emmen O13 speelde op bezoek bij Zeeburgia O13 een spectaculaire wedstrijd. Het scoreverloop ging op en neer, maar na het laatste fluitsignaal stond de ploeg van trainer Albert Jan van Oosten gelukkig aan de goede kant van de score. In Amsterdam eindigde het bekerduel in 4-5. Dim Willemse was met een hattrick de gevierde man. Ook Bob Haverkort en Damiàn Boelen wisten een doelpunt te maken.

FC Emmen O12O11O10 en O9 kwamen afgelopen weekend in actie op het Bosma & Schuur jeugdtoernooi bij vv HSC in Sappemeer. Met tegenstanders als onder andere Ajax, Werder Bremen en FC Groningen stond er een sterk deelnemersveld. FC Emmen O12 kende het meeste succes en won voor het tweede jaar op rij. Nadat in de poule werd gewonnen van FC Groningen, PEC Zwolle en Cambuur werd in de finale Veens Voetbal Acedemie verslagen.

Komende zaterdag beginnen alle jeugdteams (op O17 na) aan de competitie. FC Emmen O13, O14 en O15 spelen dan een thuiswedstrijd.