Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Michaël Heylen gaat FC Emmen voor de tweede keer verlaten

Voor de tweede keer gaan de wegen van FC Emmen en verdediger Michaël Heylen zich scheiden. De Drentse club heeft de 30 jarige rechtsbenige verdediger laten weten dat men op zoek gaat naar een andere rechtsbenige verdediger.
Michaël Heylen speelde in totaal 58 officiële wedstrijden voor de rood/witten en daarvan speelde hij 30 van in de eredivisie. Hij scoorde daarin één doelpunt en dat was in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Tegen RTV Drenthe zei hij "Dat was zonder twijfel één van mijn hoogtepunten bij de club." Verder zei de man die in 2019 overkwam van Zulte Waregem "Aan alle mooi dingen komen vaak een einde en het einde van het hoofdstuk bij FC Emmen is nu gekomen". Tussentijds speelde hij ook nog voor Sparta Rotterdam. In Rotterdam kwam hij tot 34 optredens op het hoogste niveau, alvorens hij weer terugkeerde naar Drenthe.
Na de degradatie van FC Emmen kreeg hij van de nieuwe trainer Fred Grim in de voorbereiding de aanvoerdersband en dat gaf hem een goed gevoel. In de eerste competitiewedstrijd tegen SC Cambuur mocht hij in de basis starten maar een week later moest hij op de bank plaatsnemen. Daarna moest hij weer op de bank plaatsnemen en daar bleef hij de meeste wedstrijden dit seizoen zitten. Na de vijfde wedstrijd mocht hij weer starten in de basis tot en met de wedstrijd tegen Willem II. Hij had toen ook last van ene liesblessure maar ook nadat hij weer fit was bleef hij buiten de selectie. Eind maart kreeg hij eindelijk weer veel speelminuten, maar ook na het ontslag van Grim en de komst van Alfons Arts en Michel van Oostrum werd hij niet meer de onomstreden basisspeler.

Nu gaat hij dus op zoek naar een nieuwe uitdaging en een buitenlands avontuur ziet hij wel zitten.