Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Nico Haak is de nieuwe technisch directeur van FC Emmen

FC Emmen heeft Nico Haak aangesteld als nieuwe technisch directeur van de Drentse club. Tot de zomer van 2026 heeft Nico Haak getekend. Hij zal samen met algemeen directeur Rinse Bleeker een tweekoppige directie vormen, waarbij Haak zich volledig richt op voetbalzaken en Bleeker zich nog nadrukkelijker zal bezighouden met de interne organisatie en stadionzaken van FC Emmen.

Nico-Haak

Haak was tussen 2006 en 2011 al werkzaam voor de jeugdopleiding van FC Emmen en de toenmalige combinatie RJO Heerenveen/Emmen. Na een periode bij PEC Zwolle keerde hij in de zomer van 2021 terug bij FC Emmen als trainer van FC Emmen O18 en hoofd jeugdscouting. Het seizoen erna werd Haak trainer van FC Emmen O21 en sinds 2023 hoofd jeugdopleiding. In april 2024 werd hij aangesteld als technisch manager.

Bestuursvoorzitter Herman Harms: “We hebben veel vertrouwen in Nico en zijn manier van werken. Deze benoeming past bij de doorontwikkeling van de club. Door hem te benoemen als technisch directeur hopen we nog meer slagkracht en focus te krijgen. Je ziet niet voor niets dat bij veel clubs de technische man in de directie zit. Hiermee willen we Nico in staat stellen om nog betere en snellere resultaten te boeken.”

Nico Haak: “Ik ben erg blij met het vertrouwen van de club. Als technisch directeur word ik verantwoordelijk voor alle voetbalzaken, inclusief de eerste selectie, de jeugdopleiding, scouting en in de toekomst vrouwenvoetbal. We willen graag flink doorpakken richting de toekomst, ik blijf op dezelfde manier werken aan de langetermijndoelen van de club.”