Oud FC Emmen verliest eerste wedstrijd

In aanloop naar het honderdjarig jubileum dat FC Emmen en vv Emmen in 2025 samen vieren, stond vandaag de eerste wedstrijd van Oud-FC Emmen op het programma. De ploeg die samengesteld is door topscorer Michel van Oostrum kreeg kansen genoeg, maar verloor uiteindelijk met 2-0 van vv Emmen in een wedstrijd die tweemaal dertig minuten duurde.

Met Theo Migchelsen op doel, Rutger Feijer, Kevin Mooibroek, Antoine van der Linden en Guus de Vries achterin, Marc Hegeman, Roy Stroeve en Levi Stroeve (zoon van Roy) op het middenveld en een voorhoede van Dennis Iliohan, Berry Hoogeveen en Michel van Oostrum begon Oud-FC Emmen aan zijn eerste wedstrijd. Al in de eerste minuut struikelde een vv Emmen-speler over de bal en terwijl Feijer zich bekommerde om de gevallen speler, ging Raymond Aardema er vandoor met de bal. Hij schoot laag binnen en opende zo al binnen enkele seconden de score.

Onder toeziend oog van ruim driehonderd toeschouwers konden de oud-profs dat niet op zich laten zitten. De Vries vond met een laag schot de handen van de keeper, Iliohan probeerde een strafschop te versieren en Roy Stroeve kwam net tekort op een lage voorzet van De Vries in een eerste helft waarin beide ploegen niet bang waren om fanatiek de duels uit te vechten. Aan de andere kant moest Migchelsen redding brengen in de één tegen één met Pascal Lamain.

Oud-FC Emmen had vers bloed nodig en bracht daarom na rust een aantal seizoenkaarthouders in de ploeg; Ruben Staats, Wouter Scholten, Mark Oldenburger, Albert Braam, Quinn Wilting en Niek Rolink. Ook verscheen oud-prof Michiel Sanders onder de lat in plaats van Migchelsen. Zij mochten de tweede helft samen proberen de achterstand goed te maken, tijdens een flinke regenbui.

Het gecombineerde team van FC Emmen was de gevaarlijkste ploeg, maar het vizier stond bij veel spelers helaas niet op scherp. Staats kreeg een grote kans na een lage voorzet van de goed spelende Rolink, Roy Stroeve was dichtbij na een mooi balletje van Mooibroek en even later beantwoordde de scheidsrechter een valpartij van Roy Stroeve helaas niet met een penalty.

Dat deed de arbiter vlak voor tijd wel toen Van Oostrum binnen de zestien naar de grond werd gewerkt. Uiteraard eiste de topscorer de bal zelf op, maar doelman Dairon Snel stopte de penalty en de rebound van Wilting ging over het doel. In de slotminuut pikte Saber Hendriks namens vv Emmen een diepe bal op en hij ontweek op knappe wijze de inglijdende Van der Linden, waarna hij de 2-0 binnenschoot.

Ondanks de uitslag kan Oud-FC Emmen terugkijken op een prima wedstrijd en een goede derde helft, die smaken naar meer!

Bron: FC Emmen