ruime overwinningen voor O13 en O14

FC Emmen O21 verloor zaterdag voor de derde keer op rij. Het team van trainer Marc Hegeman verloor op bezoek bij FC Eindhoven O21 met 2-0. FC Emmen O21 begon in Brabant slecht aan de wedstrijd en kwam in de eerste minuut al op een 1-0 achterstand. Na een uur spelen volgde de 2-0. Onder-21 probeerde van alles om terug te komen in de wedstrijd, maar er werd helaas niet meer gescoord.

FC Emmen O19 nam drie punten mee uit de Hoofdstad. De formatie van trainer Mika Eering won met 1-3 bij Zeeburgia O19. Nadat Amine Mahdar al snel de lat raakte kwam echter de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. FC Emmen O19 kreeg vervolgens meer grip op de wedstrijd en kwam via Remiyan Muthuccumara op 1-1. Na rust werd FC Emmen O19 sterker en maakte spits Muthuccumara zijn tweede van de middag. Tien minuten voor tijd besliste Rinse Sietsma met de 1-3 de wedstrijd.

FC Emmen O17 moest op De Oude Meerdijk genoegen nemen met een punt. De ploeg van trainer Jordan Poeste kwam tegen WSV O17 niet verder dan een 1-1 gelijkspel. FC Emmen O17 begon slordig aan de wedstrijd en kwam dan ook in de achttiende minuut op een 0-1 achterstand. De Emmenaren herpakten zich snel en kwamen zeven minuten later alweer op 1-1. Een goede aanval werd afgerond door Amadou Doumbouya. In de tweede helft kregen beide ploegen een aantal grote kansen op de winnende treffer, maar die viel niet. FC Emmen O17 raakte onder andere nog twee keer de paal. Trainer Poeste: “We hadden meer verdiend, maar moeten ook blij zijn dat we niet verliezen.”

FC Emmen O14 heeft ook de zevende wedstrijd van het seizoen gewonnen. De jongens van trainer Harold Wekema waren op eigen veld veel te sterk voor Achilles E O14. De ploeg uit Enschede werd met een 12-0 nederlaag naar huis gestuurd. Door de zege blijft FC Emmen O14 ongeslagen aan kop in Divisie 3.

FC Emmen O13 won zaterdag thuis in een doelpuntrijk duel van Roda’46 O13. De ploeg van trainer Albert Jan van Oosten won met 11-3. Damián Boelen (4x), Dim Willemse (3x), Ryan Schiethart (2x), Joris Doornbos en Twan Stuiver waren trefzeker. Trainer Van Oosten: “We scoren snel in de wedstrijd een aantal doelpunten. In de eerste helft waren we goed aan de bal. In het tweede gedeelte waren we een stuk slordiger en kwamen we minder tot scoren.”

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen in de Landelijke Twin Games competitie. Waar FC Emmen O12 een vrij weekend had, ging FC Emmen O11 op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Feyenoord. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden daarom niet gepubliceerd.