Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Teamleiders FC Emmen jeugdopleiding trappen seizoen af

Vorige week vond de startbijeenkomst met de twaalf teammanagers plaats die in het seizoen 2024/2025 actief zijn binnen de jeugdopleiding van FC Emmen. Tijdens deze bijeenkomst werd de voorbereiding geëvalueerd en de start van de jeugdcompetitie besproken. De teammanagers hebben een belangrijke coördinerende rol binnen de staf van de acht jeugdteams en creëren een optimale omgeving waardoor de overige stafleden en de jeugdspelers het maximale uit zichzelf kunnen halen tijdens trainingen en wedstrijden. Hun inzet is daarnaast cruciaal voor het plannen en voorbereiden van de activiteiten en wedstrijden van de jeugdteams.

Jeugd teammanagers

Richard de Vries is sinds 2023/2024 verbonden als teammanager aan de jeugdopleiding van FC Emmen. Hij vindt het mooi om zijn sterke organisatorische kwaliteiten in te zetten voor de voetbaltalenten van de club. “In aanloop naar een wedstrijd, en dan met name een uitwedstrijd, is het zaak alles goed voor te bereiden. Waar gaan we heen? Hoe laat vertrekken we? Welke spelers kunnen er mee? Op welke ondergrond wordt er gespeeld? Ik geniet ervan om alles perfect af te stemmen, zodat de spelers zich op voetbal en hun ontwikkeling kunnen richten.”

Tijdens de startbijeenkomst keken de teammanagers met vertrouwen uit naar de nieuwe competitie. “Ik verwacht dat we onder leiding van een nieuw managementteam mooie stappen vooruit kunnen zetten binnen de organisatie en ten aanzien van de prestaties op het veld. Het is mooi om als teammanager bij te kunnen dragen aan de verdere professionalisering van de jeugdopleiding”, aldus Albert Brommer, die ook in dit seizoen samen met Dirk-Jan Kroezen als teammanager fungeert van het beloftenteam. “Het is prachtig om, samen met de andere stafleden, de spelers te ondersteunen bij het maken van de stap naar het eerste team van FC Emmen.”

André Ossel was vorig seizoen teammanager van het jongste jeugdteam van de club. “De jongens hebben vorig jaar een enorme ontwikkeling meegemaakt. Dat komt ook doordat we binnen de jeugdopleiding van FC Emmen veel wedstrijden spelen. Ook doordeweeks. Het geeft energie om als teammanager bij te kunnen dragen aan een mooi en uitdagend programma. Als staf werken we er keihard aan om de goede lijn van vorig seizoen te kunnen continueren in de O12 competitie.”

Jonne de Boer en Stefan van de Capelle stromen dit jaar in als teammanagers van het jongste jeugdteam. Ook Martin Frieszo uit Klazienaveen is een nieuw gezicht binnen het team van teammanagers. Hij zal dit seizoen samen met Ben Sietsma invulling geven aan het teamanagement van FC Emmen O19.

Teammanagers jeugdopleiding FC Emmen 2024/2025:

  • O21: Albert Brommer en Dirk-Jan Kroezen
  • O19: Ben Sietsma en Martin Frieszo
  • O17: Peter ten Broeke / vacature
  • O15: Robert Muskee
  • O14: Richard de Vries
  • O13: Arjan Linthorst
  • O12: André Ossel en Mike Wennink
  • O11: Jonne de Boer en Stefan van de Capelle

De club is nog op zoek naar een teammanager voor FC Emmen O17. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij het management van de jeugdopleiding via [email protected].

De functieomschrijving van de teammanager:

  • Het onderhouden van communicatie tussen spelers, trainers en ouders.
  • Het bijhouden van administratieve taken en het zorgen voor een soepele werking van het team.
  • Als teammanager verzorg je rondom wedstrijden en activiteiten van het team de organisatorische zaken, administratieve zaken en de kleding.
  • Daarnaast treed je op als contactpersoon voor tegenstanders en scheidsrechter en signaleer je eventuele problemen rondom de spelers/ouders en communiceert dat met de directe betrokkenen.
  • Dit alles doe je op aanwijzing van en in samenwerking met de trainers. Je bent een uithangbord voor de club en een verlengstuk van de trainer.

Voor de functie van teammanager zijn organisatorisch talent en administratieve vaardigheden een grote pré.

Bron: www.fcemmen.nl