Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Thuiswedstrijden voor drie jeugdteams FC Emmen

Zaterdag de 19e oktober staan er weer drie thuiswedstrijden op het programma voor onze Jeugdopleiding. Zo wacht er voor FC Emmen O12 een noordelijk treffen met FC Groningen O12. Hieronder een korte voorbeschouwing van alle wedstrijden van dit weekend.

FC Emmen O21 krijgt na drie nederlagen op rij bezoek van AFC O21. De ploeg van trainer Marc Hegeman kent een moeizame periode en deelt halverwege de competitie de laatste plaats met Quick Boys O21 en MVV O21, die elkaar zaterdag tegenkomen. De tegenstander uit Amsterdam, waar Jack van Gelder met afstand het bekendste lid is, heeft een punt meer en staat vijfde. Eerder dit seizoen wist FC Emmen O21 op de eerste speeldag nog met 1-2 te winnen bij AFC O21. De aftrap op De Oude Meerdijk is zaterdag om 14.00 uur.

FC Emmen O19 speelt ook tegen AFC, maar dan in Amsterdam. Het lijkt vooraf een cruciaal duel te gaan worden. De Emmenaren staan op de derde plaats, terwijl AFC O19 aan kop gaat in Divisie 4. Het verschil in punten is zes, maar de Amsterdammers speelden ook een wedstrijd meer. Met nog twee wedstrijden te gaan is FC Emmen O19 bij een overwinning verzekerd van de promotiepoule, een vernieuwde opzet van de KNVB. Dit vind het rest van het kalenderjaar plaats. De wedstrijd op Sportpark Goed Genoeg in de hoofdstad begint om 12.15 uur.

Nummer drie FC Emmen O17 gaat in Divisie 3 op bezoek bij nummer vier Quick’20 O17. Het verschil is twee punten, in het voordeel van het team van trainer Jordan Poeste. Ook FC Emmen O17 is bij een zege geplaatst voor de promotiepoule. Het treffen in Oldenzaal begint zaterdag om 13.00 uur. 

Koploper FC Emmen O15 hervat na de afgelasting van afgelopen weekend Divisie 3 met een uitwedstrijd in Arnhem tegen VDZ O15. De ploeg van trainer Jeroen Dijkstra is na zes wedstrijden nog altijd foutloos. Zo werd er tijdens de eerste speelronde al met 7-1 gewonnen van VDZ, dat staat voor Volharding Doet Zegevieren. Maar hopelijk zegeviert FC Emmen O15 in de hoofdstad van Gelderland. De aftrap is zaterdag om 12.30 uur.

FC Emmen O14 is net als de onder-15 nog foutloos en reist in Divisie 3 af naar Harderwijk voor de uitwedstrijd tegen VVOG O14. De formatie van trainer Harold Wekema was eerder dit seizoen met 3-0 te sterk voor Harderwijkers, dat met negen punten op de 5e plaats staat. De bal gaat om 12.15 uur rollen.

FC Emmen O13 speelt zaterdag om 10.30 uur in Lelystad tegen Unicum O13. De Emmenaren staan met 13 punten uit 7 wedstrijden op de derde plaats in Divisie 2. Tegenstander Unicum O13 heeft vier punten en staat voorlaatste. De wedstrijd in Emmen eindigde eerder dit jaar in een 6-0 overwinning voor FC Emmen O13.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 komen uit in de Landelijke Twin Games competitie en spelen beiden thuis. Waar FC Emmen O12 bezoek krijgt van FC Groningen O12 speelt FC Emmen O11 tegen ADO Den Haag O11. Beide wedstrijden vinden plaats bij vv Emmen en beginnen om 10.00 uur.