Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Voorbeschouwing FC Eindhoven - FC Emmen

Op de vrijdagavond om 20.00 trapt FC Emmen af in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven voor de ontmoeting met de plaatselijke FC Eindhoven. Na een week zonder competitievoetbal kan de ploeg van Robin Peter zich op gaan maken voor een drukke maand.

“Er staat ons inderdaad een drukke maand te wachten, maar daar klaag ik niet over. Ik heb een bijna fitte spelersgroep, dus ik heb genoeg te kiezen”, vertelt Peter na afloop van de laatste training op donderdag. “Ik zie dat de groep aan elkaar gewaagd is en dus moet ik keuzes maken. Daar is een trainer over het algemeen wel blij mee, maar het is toch vervelend om sommige jongens teleur te moeten stellen.”

Een gelijkwaardige groep heeft in een drukke periode ook zijn voordelen. “Ik kan, als het nodig is, op sommige posities keuzes maken, zonder dat het team er slechter van wordt. Dat geeft ons erg veel vertrouwen voor de komende maand.”

Na de wedstrijd tegen FC Eindhoven, wacht dinsdag TOP Oss, waarna zondag Telstar op De Oude Meerdijk komt. Dan volgt op donderdag 31 oktober het bekerduel tegen Koninklijke HFC, waarna er in de eerste week van november tegen Jong PSV en Jong Ajax wordt gespeeld.

Chardi Landu is sinds deze week weer terug op het veld en traint weer voorzichtig mee met de groep. “Ik ben blij voor Chardi dat hij weer met de groep kan meetrainen, maar het duurt nog wel even voordat hij wedstrijdfit is”, laat Peter weten. “We doen voorzichtig met hem, maar met zijn snelheid en zijn actie is het straks een mooie aanvulling voor ons team.”

Dat het niet makkelijk gaat worden blijkt uit de statistieken van de laatste jaren. FC Eindhoven bleef ongeslagen in de laatste zes Keuken Kampioen Divisie-duels met FC Emmen en won de laatste drie de thuiswedstrijden.

FC Eindhoven – FC Emmen
vrijdag 18 oktober, 20.00 uur
Jan Louwers Stadion, Eindhoven
Scheidsrechter: Oostrom

Historie
Bekijk hier de historie van het duel tegen FC Eindhoven.