Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Voorbeschouwing FC Emmen - Helmond Sport

Morgenavond de derde speelronde in de KKD en voor FC Emmen wacht een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. De Helmonders die de vorige ronde verrassend wonnen in Leeuwarden zijn dus een geduchte tegenstander.

De Emmenaren lijken de stijgende lijn al te pakken te hebben. Het aanvallende spel leidde twee weken geleden thuis tegen FC Dordrecht (1-2 nederlaag) nog tot een aantal gevaarlijke tegenaanvallen van de bezoekers, maar afgelopen zondag tegen FC Volendam (0-1 winst) zag de Drentse defensie er uitstekend uit. Het feit dat alleen Excelsior dit KKD-seizoen meer doelpogingen (43) dan FC Emmen (37, net als Jong Ajax) had en het feit dat FC Emmen het hoogste percentage balbezit van alle teams heeft (59%), geeft ook aan dat de ploeg van Peter vol op de aanval speelt.

“In tegenstelling tot FC Dordrecht, had FC Volendam weinig gevaarlijke tegenaanvallen”, constateerde Peter. “De organisatie van de verdediging was beter. En dat is ook afhankelijk van de speelstijl van de tegenstander. Volendam hanteert meer de lange bal richting de twee voorwaartsen. Dordrecht valt anders aan dus moesten we ook anders verdedigen. Het is altijd afhankelijk van wat de tegenstander doet. En ik vind dat we in verschillende formaties moeten kunnen spelen. We moeten daarin flexibel zijn, niet statisch. Maar we blijven uitgaan van dezelfde principes, dezelfde speelstijl.”

Helmond Sport
Tegenstander Helmond Sport is het seizoen prima begonnen, met vier punten uit twee duels. In de eerste speelronde speelden de ‘Kattenmeppers’ thuis met 1-1 gelijk tegen Jong FC Utrecht. Afgelopen zondag wonnen de Brabanders met 0-1 van SC Cambuur, dat wel een hoop kansen had op de gelijkmaker. Dario Šits maakte de enige treffer, maar pakte in blessuretijd ook zijn tweede gele kaart en zal er vrijdag dus niet bij zijn.

Peter: “Het is een gevaarlijk team, dat kansen kan creëren met lange ballen, vanuit balbezit maar ook in de omschakeling. Wij zullen heel gefocust moeten zijn en tegenaanvallen moeten voorkomen.”

De Emmenaren zullen in ieder geval op hun hoede moeten zijn voor Helmond-spits Anthony van den Hurk. Geen speler was in de laatste zes speelronden van de Keuken Kampioen Divisie bij zoveel doelpunte direct betrokken als hij (vier goals en twee assists).

Drie vraagtekens
Peter kan vrijdag weer beschikken over Freddy Quispel, zijn schorsing zit erop en hij kan dus zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen spelen. Of Mike te Wierik, Dennis Vos en Franck Evina erbij zijn is nog afwachten, die beslissing valt vrijdag. Chardi Landu (blessure) en Alaa Bakir (privéomstandigheden) zijn er in ieder geval niet bij.