Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Voorbeschouwing FC Emmen - Roda JC

Na een weekend rust voor de mannen van FC Emmen wordt morgenavond de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen de nummer 20 van de KKD Roda JC. De ploeg van oud FC Emmen assistent trainer Bas Sibum die het vorige seizoen nog op het laatste moment promotie mislopen door in Groningen te verliezen is dramatisch aan het seizoen begonnen want staan tot nu toe op de laatste plaats. Het kan een zwaar weekend worden want maandagavond komt degradant Vitesse naar De Oude Meerdijk.

Maar FC Emmen trainer Robin Peter is nog niet met de wedstrijd van maandag bezig en focust zich volledig op het belangrijke duel met Roda JC. ”De eerstvolgende wedstrijd is natuurlijk het belangrijkste, maar dat zal mijn collega ook vinden”, laat Peter na de donderdagtraining weten.  

Roda JC hekkensluiter
De ploeg uit Kerkrade was vorig jaar dicht bij promotie naar de Eredivisie, maar dit seizoen vallen de resultaten voor de ploeg van trainer Bas Sibum tegen. De oud-speler en trainer van FC Emmen heeft na vier duels maar twee punten en is hekkensluiter in de Keuken Kampioen Divisie.

Goede serie FC Emmen
FC Emmen is aan een erg goede serie bezig. Van alle Eerste- en Eredivisieploegen pakten alleen PSV (22), AZ en Feyenoord (allebei 20) meer punten in hun laatste acht competitieduels dan FC Emmen (19). Zes keer winst, een keer gelijk en een keer verlies. De laatste wedstrijd van FC Emmen werd in winst omgezet. Jong FC Utrecht werd in eigen huis met 2-1 verslagen door doelpunten van Mike te Wierik en Jalen Hawkins.

Peter koos er bewust voor om zijn ploeg geen oefenwedstrijd te laten spelen in het ‘vrije’ weekend. “Je moet ook een goede tegenstander vinden en die was er op korte termijn niet, dus hebben we elf tegen elf gespeeld”, vertelt Peter. “Het was een zeer nuttige training en achteraf ben ik blij dat we het op deze manier hebben opgelost”

Michael Martin bij wedstrijdselectie
Na de overwinning op Jong FC Utrecht is Peter blij dat de competitie hervat wordt. “Bijna iedereen is gelukkig fit. Alleen Chardi Landu ontbreekt nog vanwege een blessure.” Aanwinst Michael Martin is fit en zit vrijdagavond bij de selectie. Of de creatieve middenvelder begint, laat de trainer nog niet weten. “Hij zit bij de selectie en kan dus spelen.”

Interessante wedstrijd
Dat Roda JC laatste staat zegt Peter nog niet zoveel. “Roda JC is gewoon een goede ploeg met een moeilijke seizoenstart. Ze hebben veel meer kwaliteit, dan de plek waar ze nu staan. Ik ga er dan ook van uit dat ze nog wel zullen stijgen.” Peter heeft Roda JC goed bestudeerd: “Het is een dynamisch voetballende ploeg, ze proberen voetballend een oplossing te zoeken. Het is een interessante ploeg en het wordt morgen een interessante wedstrijd. Ik zie er naar uit en ik verwacht een mooie wedstrijd voor ons publiek.”

Historie
Het is pas de vijfde keer dat beide ploegen elkaar in Emmen ontmoeten. Bekijk hier de historie van FC Emmen tegen Roda JC.

FC Emmen – Roda JC
Vrijdag 13 september, 20.00 uur
De Oude Meerdijk, Emmen
Scheidsrechter: Nagtegaal