Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Voorbeschouwing FC Emmen - Vitesse

Vanavond kan FC Emmen de kater van de nederlaag tegen Roda JC van afgelopen vrjdag wegspoelen door te winnen van degradant Vitesse dat op bezoek komt op De Oude Meerdijk.

FC Emmen trainer Robin Peter is blij dat zijn ploeg vandaag direct weer aan de bak mag. “We kunnen de nare smaak van de wedstrijd van vrijdag direct wegspoelen tegen Vitesse”, laat Peter na de zondagstraining weten. “Maar makkelijk zal het niet worden, want Vitesse heeft een goede ploeg.”  

Twee keer winst, twee keer gelijk
De ploeg uit Arnhem degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie en verkeerde lang in onzekerheid of het dit jaar wel een licentie zou krijgen om in de Keuken Kampioen Divisie te mogen spelen. De ploeg begon moeizaam aan het seizoen, het verloor het eerste duel tegen Telstar, maar won daarna twee keer en speelde twee keer gelijk. De ploeg van trainer John van den Brom heeft na vier wedstrijden acht punten en heeft een punt meer dan FC Emmen.

Afgelopen vrijdag wonnen de Arnhemmers met 0-1 bij Jong AZ. Miliano Jonathans scoorde na rust de winnende treffer.

Blik op Vitesse
Peter schakelde vrijdagavond na de nederlaag tegen Roda JC direct door naar Vitesse. “We hebben geen tijd om lang te treuren over de nederlaag tegen Roda, want maandag wacht de volgende wedstrijd.”

Kolkende Oude Meerdijk
Peter hoopt weer massaal op steun van het publiek op De Oude Meerdijk. “Vrijdagavond was de sfeer in ons stadion weer fantastisch. Ik reken ook tegen Vitesse op een kolkende Oude Meerdijk. We kunnen een twaalfde man goed gebruiken”, laat de trainer optekenen. “We hopen maandag op de eerste thuisoverwinning, dat heeft ons publiek wel verdiend.”

Interessante wedstrijd
“We hebben Vitesse goed geanalyseerd, maar ik kijk meer naar mijn eigen ploeg”, legt Peter uit. “Het geluk zat vrijdag ook niet aan onze kant. De 0-1 ging via het been van Te Wierik binnen, aan de andere kant kreeg hun doelman een schot dat van richting was veranderd op zijn schouder. Dat geluk ontbrak een beetje.”

Peter zag overigens wel dat zijn ploeg ongeschonden uit het duel met Roda JC is gekomen. “We hebben gelukkig geen nieuwe blessures opgelopen, dus ik heb dezelfde wedstrijdselectie beschikbaar.”

Historie
Bekijk hier de historie van het duel tegen Vitesse.

FC Emmen – Vitesse
Maandag 16 september, 20.00 uur
De Oude Meerdijk, Emmen
Scheidsrechter: Bos