Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Voorbeschouwing NAC Breda - FC Emmen

Na de toch wel verrassende winst over twee wedstrijden tegen een beter voetballende ploeg als FC Dordrecht mag FC Emmen zich nu klaar maken voor de halve finale van de play-off. Vanavond reist men naar het Rat Verlegh Stadion in Breda waar NAC Breda op de ploeg wacht. Ook NAC Breda verraste want men schakelde de nummer drie van de eindstand van de KKD Roda JC uit. En hoe deed men dat? Op indrukwekkende wijze want over beide wedstrijden stond er een 1-8 op het scorebord. Alfons Arts, die heerlijk in zijn vel zit,  en zijn mannen weten dus dat het een heet avondje kan worden in Breda en keek vooruit op de wedstrijd. “We hebben onze nek uit gestoken en proberen er iets van te maken. Voor hetzelfde geld hadden we de laatste vier wedstrijden verloren en was het seizoen als een nachtkaars uitgegaan. We mogen trots zijn op waar we nu staan, maar we zijn er nog niet. Het is een nieuwe, aparte competitie en wat geweest is, is geweest.” Zei de trainer.

Nog even terug naar zaterdag, toen de Emmenaren in Dordrecht met 0-1 wisten te winnen na eerder met 2-2 gelijk te spelen in Emmen. “We wisten dat het zeker geen makkie zou worden en dat werd het ook niet. Alle wedstrijden zijn nu moeilijk, iedereen heeft immers vertrouwen. Je ziet nu ook heel andere uitslagen dan in de competitie. Dat geldt voor ons en ook voor NAC. Het is nu een kwestie van keihard knokken voor een resultaat”, aldus Arts, die ook tevreden terugkijkt op het vertoonde spel van zaterdag: “We zetten meteen hoog druk en je merkte dat zij verrast waren door onze formatie en manier van spelen. We moesten lef tonen, dat hebben we waar mogelijk gedaan – ook in balbezit. Je kunt dat alleen geen negentig minuten volhouden. Toch zijn ze in de zes minuten blessuretijd eigenlijk niet bij onze goal geweest. Daarom besloten we ook om er geen extra verdediger bij te zetten, bijvoorbeeld.”

Qua fitheid heeft iedereen de wedstrijd goed doorstaan. Bovendien keert Jorn Hekkert na wat pijntjes terug in de selectie en bestaat de kans dat Jorrit Smeets, die gisteren vader is geworden, ook weer bij de selectie zit.

Over de tegenstander van vanavond zei Arts  “Het is een prima ploeg met veel creativiteit, snelheid en duelkracht”, analyseert Arts. “Het team is goed in balans en kan bij thuiswedstrijden met het publiek erachter net wat extra’s brengen. En we moeten op onze hoede zijn voor standaardsituaties, want van alle clubs in de competitie scoort NAC daar het vaakst uit (achttien van de 34 doelpunten). Het is een heel andere ploeg dan FC Dordrecht; NAC kan ook goed voetballen, maar kan ook wat opportunistischer spelen en heeft meer variatie daarin. Het is aan ons om dat te voorkomen en om het compact en gesloten te houden, om van daaruit in onze kracht te komen.”