Fan van F.C. Emmen
Nieuws

Vooruitblik Jong FC Utrecht - FC Emmen

Vrijdagavond moesten de mannen van FC Emmen aantreden op Sportpark Zoudenbalch waar de talenten van FC Utrecht de tegenstander zullen zijn. Om 20.22 trappen beide ploegen af en op de site van FC Emmen blijkt trainer Robin Peter vooruit op die wedstrijd.

In de drie wedstrijden tot dusver is het spelidee van de Duitse oefenmeester al duidelijk zichtbaar. Het attractieve voetbal met hoge intensiteit leverde in de eerste speelronde thuis tegen FC Dordrecht helaas geen resultaat op (1-2), maar vervolgens wonnen we uit bij FC Volendam (0-1). Vorige week bleven we thuis op 0-0 steken tegen Helmond Sport. Zo hielden we de nul in de laatste twee Eerste Divisie-duels en kunnen we dat voor het eerst sinds april 2022 drie keer op rij doen in de competitie (toen ook drie keer).

Peter: “Over de manier van spelen ben ik wederom tevreden, maar over het resultaat niet want we hadden moeten scoren. De hoge pressing die we willen hanteren werkt en daardoor kunnen we de wedstrijden controleren. Als wij de bal hebben kunnen zij immers niet scoren.”

Na de wedstrijd van vrijdag hebben de spelers een paar dagen vrij, maar Peter zelf niet: “Niet echt, nee. Dan ga je bezig met het analyseren van de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht, de komende trainingsweken voorbereiden en alvast de volgende tegenstanders bekijken.”

Jong FC Utrecht
Tegenstander Jong FC Utrecht wacht nog op de eerste overwinning van het seizoen. In de eerste speelronde hield de ploeg van trainer Ivar van Dinteren Helmond Sport in Brabant op 1-1, vervolgens verloren de jonge Domstedelingen thuis van Jong PSV (0-2) en vorige week namen ze een punt mee bij De Graafschap (2-2).

“Het is een jonge ploeg die graag verticaal speelt, met lange ballen en dan proberen de tweede bal te winnen”, zo bestempelt Peter de Utrechters. “Maar soms bouwen ze ook met meer bravoure op.”

De Emmenaren zullen in ieder geval op hun hoede moeten zijn voor indirecte vrije trappen; Jong FC Utrecht maakte in 2024 in de Eerste Divisie vier goals uit indirecte vrije trappen, waaronder drie van de laatste vijf gemaakte treffers in de competitie. Geen ploeg deed dat in dit kalenderjaar vaker (SC Cambuur en NAC Breda ook vier).

Geen Landu en Bakir
Peter kan vrijdag geen beroep doen op Chardi Landu (blessure) en Alaa Bakir (privéomstandigheden). Voor de rest beschikt de Duitse trainer over een volledig fitte selectie, waarin ook weer plek is voor Robin Schouten.