Weer geen overwinning op De Oude Meerdijk voor FC Emmen

Emmen - Roda

FC Emmen ontving op de vrijdagavond de ploeg die het vorige seizoen net promotie naar de eredivisie misliep door de beslissende wedstrjd van FC Groningen te verliezen Roda JC. De ploeg van oud FC assistent trainer Bas Sibum. Tot dan toe waren de Limburgers de nummer laatst in de KKD en FC Emmen was redelijk aan het seizoen begonnen, alleen een overwinning op De Oude Meerdijk had men nog niet geboekt. Ook gisterenavond kwam die thuisoverwinning er niet want na ruim 90 minuten stond er 1-3 op het scorebord.

Met een bijna compleet fitte selectie begonnen de Emmenaren scherp aan het duel. Binnen drie minuten nam Jalen Hawkins het doel van Roda JC doelman Koen Bucker onder vuur. Bucker kon, met moeite, het schot vanaf de rand van de zestien meter, keren.

Binnen tien minuten was Hawkins opnieuw gevaarlijk. Een vlotte combinatie bracht Hawkins gevaarlijk dichtbij Bucker, maar de doelman keerde, opnieuw met enige moeite, het schot van de Amerikaan.

Achterstand
De eerste kans van Roda JC leverde wel een treffer op. Thabo Baeten nam, vanaf 18 meter, het doel van Luca Unbehaun onder vuur. Via het been van Mike te Wierik viel de 0-1 binnen en was de Emmer doelman kansloos. De gasten zagen direct na het doelpunt Bucker geblesseerd uitvallen. Justin Treichel verving de ongelukkige doelman.

De thuisploeg was even van slag en kon tien minuten later Unbehaun danken dat het 0-1 bleef. Met een katachtige reflex voorkwam de Duitser dat Joshua Schwirten van dichtbij de score kon verdubbelen.

Bijna Mulder
Na ruim een half uur spelen werd FC Emmen weer gevaarlijk. Pascal Mulder kon een scherpe voorzet van Djenahro Nunumete net niet binnentikken. Tien minuten later was Mulder opnieuw gevaarlijk, maar de centrale verdediger schrok dat Treichel onder de bal doorging en zag de bal van zijn voet net naast gaan.

In blessuretijd van de eerste helft was het Hawkins die opnieuw het doel van Roda JC onder vuur nam, maar dit keer redde Treichel kundig en zochten beide ploegen met een 0-1 voorsprong voor de gasten de kleedkamer op.

Gelijkmaker
Beide ploegen begonnen de tweede helft ongewijzigd en FC Emmen zocht direct de aanval. Uit de eerste corner na rust kon Mike te Wierik bij de tweede paal de 1-1 binnenkoppen. Net als tegen Jong FC Utrecht was de verdediger weer, met zijn hoofd, trefzeker. Het publiek op De Oude Meerdijk ging er eens goed voor zitten.

Weer achterstand
Na bijna een uur spelen werd Franck Evina vervangen voor Freddy Quispel. De aanvaller stond amper in het team toen Roda JC over de linkerflank uitbrak en de mee opgekomen linksback Koen Jansen de vrijstaande Baeten vond, die van twaalf meter Unbehaun met een hard schot kansloos liet; 1-2.

Quispel kreeg na 67 minuten spelen een diepe bal niet goed onder controle anders had de invaller alleen op het doel van Roda JC af kunnen gaan. Een paar minuten later was de Emmenaar dichtbij de gelijkmaker. Uit een hoekschop van Torben Rhein leek Quispel de bal binnen te koppen, maar Trechel redde bekwaam.

Het publiek op De Oude Meerdijk ging vol achter de ploeg staan en FC Emmen ging op zoek naar de gelijkmaker. Dat deed het met twee nieuwe spelers. Dennis Vos en Arian Rogulj vervingen Nunumete en Julius Kade.

Strafschop
Het slotoffensief leverde een paar kansen op. Maar een treffer leverde het offensief niet op. In blessuretijd werd het zelfs 1-3. Scheidsrechter Nagtegaal gaf Roda JC een strafschop na een overtreding van Pascal Mulder. Tiago Çukur liet Unbehaun kansloos en bepaalde de eindstand op 1-3.

Veel tijd om te treuren heeft de ploeg van Peter niet. Maandag komt Vitesse in De Oude Meerdijk op bezoek. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Kaarten voor dit duel zijn te verkrijgen via www.fcemmen.nl/tickets

FC Emmen – Roda JC: 1-2
11. Thabo Baeten 0-1
49. Mike te Wierik 1-1
61. Thabo Baeten 1-2
90+2. Tiago Çukur 1-3